Епідеміолог попередила про переповнені лікарні з хворими на коронавірус

Значне зростання захворюваності на коронавірус очікується у жовтні
Важливо
Епідеміолог попередила про переповнені лікарні з хворими на коронавірус
Коронавірус, температурний скринінг Фото: УНІАН
23 Вересня 2021, 20:22
читать на русском

Завкафедрою епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко прогнозує сплеск захворюваності на ковід у жовтні.

В етері на телеканалі "Україна 24" лікарка заявила, що очікується переповнення лікарень хворими на коронавірус через недотримання українцями карантинних обмежень та через небажання людей вакцинуватися.

Якщо все залишиться так, як зараз, кількість вакцинованих не збільшуватиметься, не буде ніяких обмежувальних заходів додаткових введено, люди як і раніше не будуть носити маски, хоча повинні, - то у нас буде не пік, а подальше зростання до середини жовтня, - сказала Чумаченко.

За її словами, в Україні є достатня кількість вакцин, які безплатні та доступні для всього населення.

І тому зараз треба йти та робити щеплення, особливо це стосується людей похилого віку, які ризикують захворіти тяжко і загинути, - сказала лікарка.

Вона прогнозує, що в разі зростання кількості хворих люди не зможуть отримувати нормальну медичну допомогу.

Ми вже зараз бачимо, що кількість госпіталізацій починає перевищувати кількість людей, які виписуються. Це означає, що у нас починають наповнюватися клініки, і, можливо, вони будуть переповнені, і кожна людина не зможе отримати кваліфіковану допомогу, - зазначила Чумаченко.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1