Ердоган запропонував провести в Туреччині зустріч Зеленського та путіна

Президент Туреччини, вважає, що Україна повинна сідати за стіл переговорів з рф
Головне
Ердоган запропонував провести в Туреччині зустріч Зеленського та путіна
Ердоган Реджеп Тайїп (фото: Вікіпедія)
6 Серпня 2022, 19:09
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував російському президентові путіну провести зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Як передає Hürriyet, за словами Ердогана, Туреччина готова прийняти для переговорів голову української держави Володимира Зеленського та російського диктатора.

Я ще раз нагадав пану путіну, що ми можемо прийняти його зустріч із паном Зеленським. Ми продовжуватимемо розвивати наш діалог з нашим чорноморським сусідом, росією, у всіх сферах, щоб сприяти регіональному та глобальному миру, – заявив Ердоган.

Турецький президент каже, що його попередні контакти з президентом рф "знайшли позитивне відображення" на Кавказі, в Сирії та в Україні.

"Зараз важливо реалізувати план здоровим чином і трансформувати позитивну атмосферу в конкретні кроки до повернення до переговорів у Стамбулі", – додав він та зазначив, що Україна повинна сідати за стіл переговорів з агресором, "оскільки переможця в цій війні не буде".

Нагадаємо, у квітні міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявляв, що президенти України та росії Володимир Зеленський та владімір путін "вже найближчими днями" зможуть провести зустріч та обговорити шляхи припинення війни. Однак ця зустріч так і не відбулася.

У липні представники України та росії зустрілися у Стамбулі з іншого питання - щодо створення зернового коридору у портах, аби можна було експортувати врожай.  У переговорах брали участь представники рф, Туреччини, України та ООН. Наслідком зустрічі стало підписання зернових угод.

1