Єрмак про зустріч Зеленського і Путіна: треба сідати й говорити

В ОП вважають, що для перемовин у російського керівництва не вистачає політичної волі
Головне
Єрмак про зустріч Зеленського і Путіна: треба сідати й говорити
Україна і Росія (Фото: Інформатор)
28 Вересня 2021, 11:11
читать на русском

Якби у російського президента було бажання зустрітися із президентом України, то дата і місце проведення цих перемовин уже були б відомі.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в етері  на телеканалі ICTV.

Єрмак нагадав, що президент (Володимир Зеленський - досьє) сам звернувся до Путіна із закликом щодо проведення такої зустрічі.

Безумовно, важливо, щоб ці переговори відбулися. Але ми чуємо від офіційних осіб Росії, що їх щось не влаштовує: чи то немає порядку денного, чи ці питання вони будуть обговорювати, а ці – не готові проговорювати. Але мені здається, що наші відносини перебувають на такій стадії, коли просто треба виконувати й поважати норми міжнародного права, визнані кордони, сідати й говорити про це, якщо є бажання та політична воля припинити війну, – зазначив голова ОП.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що російський президент Володимир Путін кращий перемовник, ніж Володимир Зеленський.

Читайте також

1