Путін 100% кращий перемовник, ніж Зеленський - ексміністр

Водночас Зеленський добре розуміє ситуацію щодо Донбасу та безпекову складову щодо України
Ексклюзив
Путін 100% кращий перемовник, ніж Зеленський - ексміністр
Володимир Зеленський фото: ОП
5 Липня 2021, 09:13
читать на русском

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що російський президент Володимир Путін кращий перемовник, ніж Володимир Зеленський.

Про це Клімкін розповів в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA.

Ексміністр зазначив, що з Путіним бачився під час Нормандських самітів, не лише у Мінську.

Я, звичайно, пам’ятаю як поводив себе Путін під час Нормандських самітів: це був не тільки Мінськ, а й Берлін. А з Зеленським я спілкувався тільки у 2019 році. Проте справа не в цьому, - сказав він.

За його словами, Зеленський вже добре розуміє ситуацію щодо Донбасу та безпекову складову щодо України: він розуміє межі та червоні лінії. У цих питаннях він буде розмовляти з Путіним досить послідовно. У нього просто немає іншого шансу, оскільки якщо він щось "здасть" в плані поступок, українське суспільство його ніколи не зрозуміє. Він також це розуміє, адже як президент дивиться та аналізує опитування громадської думки.

Втім, Клімкін висловив хвилювання щодо розмови про економічні питання: про газ, про те, що залишається з економічного співробітництва. На його думку, необхідно злізти з російської голки послідовно. Його турбують розмови про те, що якийсь туркменський або узбецький газ до нас прийде. Звичайно, фізично - це неможливо: будуть якісь свопи, але, як вважає Клімкін, - це тхне чимось схожим на "РосУкренрго".

Колишній міністр не розуміє, для чого Путіну пропускати до нас дешевий газ і допомагати зменшувати нам на нього тарифи.

Путін 100% кращий перемовник, ніж Зеленський. Тому мене турбують не скільки безпекові питання, скільки інші питання: просування "руського міру", коли відкладаються речі, пов’язані з українською мовою, наприклад, озвучування фільмів. Скільки б ми не посилалися на економічні інтереси, на COVID, є такі питання як історія - це те, що складає ДНК, наше сприйняття самих себе, ментальності. Зеленський аж ніяк не може піти на поступки в цих питаннях, і це дуже важливо, щоб тут також було розуміння, що це питання нашого існування. А в питаннях безпеки я впевнений, що Зеленський ніколи нічого не здасть, оскільки його потім українське суспільство ніколи не вибачить, - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

Читайте також