Єрмак та Федоров запросили брата Ілона Маска відвідати Україну - фото

Україна подякувала братам Маскам за підтримку у час війни
Єрмак та Федоров запросили брата Ілона Маска відвідати Україну - фото
Федоров та Єрмак поспілкувалися з Кімбалом Маском Фото: president.gov.ua
3 Травня 2022, 18:33
читать на русском

Глава Офісу президента Андрій Єрмак та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров поспілкувалися з братом американського мільярдера Ілона Маска Кімбалом та запросили відвідати Україну.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що Єрмак та Федоров Єрмак провели зустріч у форматі відеоконференції з американським підприємцем, членом ради директорів компаній Tesla та SpaceX Кімбалом Маском.

Очільник ОП від імені президента Зеленського та всіх українців подякував Кімбалута його брату Ілону Маску за підтримку нашої держави у важкі часи війни.

Ми дуже цінуємо цю реальну підтримку України під час цієї жахливої війни з Росією. Ми вдячні за швидкісний інтернет завдяки (терміналам. – Ред.) Starlink, які ми отримали від вас. Дуже вдячні. Всі люди знають, яку велику роль ви відіграли в цій допомозі, – сказав Єрмак.

Кімбал Маск наголосив, що для нього велика честь допомагати нашій країні, адже сьогодні Україна бореться за демократію проти тиранії:

Ми з вами. Дякую, що ви так відважно боретеся.

Єрмак запросив Кімбала Маска відвідати Україну у зручний для нього час. Керівник Офісу президента зауважив, що американського підприємця можуть зацікавити проєкти, які розробили талановиті українські фахівці з ІТ-галузі:

Упевнений, вам дуже сподобається столиця України, а ми з вами зможемо детально поспілкуватися щодо можливих спільних проєктів.

В ОП зазначають, що під час відеозустрічі віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров подякував Кімбалу Маску та компанії SpaceX за надання Україні терміналів для підключення супутникового інтернету Starlink.

Нагадаємо, перші термінали Starlink потрапили до України 28 лютого. Мільярдер Ілон Маск підтримав Україну у боротьбі з російськими загарбниками й відкрив для країни термінали Starlink, які нададуть нам доступ до глобальної супутникової системи, яка дозволяє забезпечити швидкісний інтернет.

Раніше Маск повідомив, що термінали Starlink були адаптовані під умови роботи в Україні. Зокрема, їх можна буде заряджати від автомобільного прикурювача.

Читайте також

1