ЄС може позбавити Україну безвізового режиму - ЗМІ

Причиною цьому стали часті порушення
Головне
ЄС може позбавити Україну безвізового режиму - ЗМІ
Безвіз
29 Вересня 2021, 14:42
читать на русском

Кілька країн-учасниць Європейського Союзу підняли питання про можливість скасування безвізового режиму для України, Молдови, Грузії та країн Західних Балкан.

Про це повідомляє видання "Радіо Свобода", у розпорядженні якого опинився внутрішній документ ЄС.

Причиною цьому стали часті порушення, зокрема громадяни третіх країн користуються безвізовим режимом, щоб незаконно проживати в ЄС і подавати необґрунтовані клопотання про притулок.

За інформацією видання, внутрішній документ ЄС датований 27 вересня. Його випустили під час поїздки президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн по Західних Балканах.

У документі йдеться про розчарування Німеччини, Франції та Італії частим зловживанням безвізовим режимом з боку громадян Албанії, Молдови, України та Сербії.

Крім того, за останні три місяці більш ніж на 50% збільшилась кількість прохань про надання притулку громадянам Грузії. У документі Німеччина згадала Молдову як особливий випадок, коли з червня по серпень 2019 року і з червня по серпень цього року зростання відмов в реадмісії осіб склало 429%.

Франція розповіла про проблеми через громадян Албанії, Грузії та Сербії. Бельгія поскаржилась на Молдову, а Чехія - на Грузію, Молдову та Україну.

Нагадаємо, що уряд затвердив чотири законопроєкти про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги, мета яких, зокрема, приєднання України до Єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

Читайте також

1