ЄС ніколи не визнає незаконну анексію Криму - глава Євроради

Євросоюз впроваджує заходи, які допомагають Україні долати наслідки окупації
Головне
ЄС ніколи не визнає незаконну анексію Криму - глава Євроради
Глава Євроради Шарль Мішель Фото: president.gov.ua
23 Серпня 2021, 15:25
читать на русском

Президент Європейської ради Шарль Мішель підтвердив позицію Європейського Союзу. Він заявив, що ЄС ніколи не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Росією.

Про це Мішель сказав під час установчого саміту "Кримської платформи" у понеділок, 23 серпня.

За його словами, ЄС продовжить політику невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя державою-агресором Росією

Я тут, щоб підтвердити позицію Євросоюзу: ми не визнаємо незаконну анексію Криму та Севастополя Росією. Ми будемо продовжувати нашу політику невизнання цього і будемо далі виступати проти будь-яких порушень міжнародного права. Такі незаконні дії будуть нести загрозу довірі та світу, - зазначив він.

Глава Євроради додав, що "наша мета — зробити так, щоб незаконна анексія ніколи не стала легітимізованою". Він нагадав, що ЄС впроваджує заходи, які допомагають Україні долати наслідки окупації. Від 2014 року Україна отримала від ЄС понад 16 млрд євро.

За словами Мішеля, питання Криму має постійно залишатись на порядку денному міжнародної спільноти.

Потрібно зберігати світовий порядок... Мілітаризація регіону турбує. Це потрібно повернути назад, ми повинні перешкодити Росії насильно інтегрувати півострів у свої кордони, - заявив він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що поки що Крим виглядає, як авіаносець: "Поки що це не та перлина української землі біля моря. Сьогодні це мілітаризований півострів, і виглядає це, як авіаносець Російської Федерації зі щоденним збільшенням озброєння, зменшенням корінного населення, зменшенням привабливості – природної, екологічної, туристичної, будь-якої".

Читайте також наш матеріал: Кримська платформа: чи поверне Україна Крим за допомогою міжнародного саміту

Читайте також

1