Естонія готова прийняти військових біженців з України у разі нападу Росії

Йдеться про близько 2000 людей, які зможуть отримати захист
Естонія готова прийняти військових біженців з України у разі нападу Росії
Сігне Рійсало. Фото: Ken Mürk/ERR
9 Лютого 2022, 21:33
читать на русском

Естонія заявила про готовність прийняти у себе військових біженців з України, якщо Росія наважиться на нове вторгнення. Мова йде про близько 2000 людей.

Про це сказала міністр соціального захисту Естонії Сігне Рійсало, пише ERR.

Такі цифри вона назвала у відповідь на питання журналіста, скільки людей Естонія готова прийняти, якщо в Україні почнеться масштабна війна.

Ми не знаємо, як поведуться українці, якщо почнеться війна, і чи є Естонія тим місцем, куди вони хотіли б потрапити в першу чергу. Але, звичайно, ми маємо бути готові, і сьогодні ми досить добре підготовлені. У звичайний час Естонія готова прийняти в рамках міжнародного захисту до 100 осіб, але на випадок надзвичайної ситуації ми маємо можливість забезпечити проживання до 2000 осіб, - пояснила Рійсало.

За її словами, малоймовірно те, що Естонія може прийняти 20 000 біженців з України. Але якщо вони будуть, то країна шукатиме для них додаткове житло.

Рійсало зазначила, що до 100 осіб Естонія готова розмістити у містах Вяо та Вягева, а ось місця проживання для ще 1900 можливих біженців не назвала.

Ми не знаємо, які шанси на ескалацію в Україні, і, так само, ми не знаємо наступного кроку, куди б у такому разі попрямували українці, - додала міністр.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацєй Вонсік заявив, що польські прикордонники повинні бути готовими до мільйона біженців з України у разі військового вторгнення Росії.

Читайте також