Евакуація британських військових з Афганістану завершиться протягом двох діб

Президент США відхилив прохання Великої Британії щодо продовження евакуації з Афганістану після 31 серпня
Евакуація британських військових з Афганістану завершиться протягом двох діб
Карта Афганістану фото: hvylya.net
25 Серпня 2021, 12:09
читать на русском

Британські військові завершать евакуацію з Кабула за 24-36 годин.

Про це повідомляє The Guardian.

Американським військовим знадобиться два-три дні, щоб завершити свої операції в аеропорту Кабула, а британські війська хочуть випередити це принаймні на 24 години, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення Великобританії про евакуацію зумовлене тим, що президент США Джо Байден відхилив прохання Великої Британії про продовження гуманітарного авіаперевезення після 31 серпня на віртуальній зустрічі лідерів G7 у вівторок.

Наголошується, що Джо Байден заявив, що хоче, щоб американські військові були виведені з Афганістану якнайшвидше до 31 серпня.

Нагадаємо, ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію.

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну

Читайте також