Гармаш розповів, як Байден може вплинути на Путіна у питанні Донбасу

За його словами, Росія не бачить сенсу йти зі сходу України
Гармаш розповів, як Байден може вплинути на Путіна у питанні Донбасу
Сергій Гармаш, Фото: Фейсбук
14 Червня 2021, 18:09
читать на русском

Зустріч президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна може бути корисною для України, оскільки Байден може переконати Путіна розпочати більш конструктивний діалог щодо Донбасу.

Про це повідомив член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, поки в ТКГ не з'явиться друга сторона конфлікту, суб'єкт переговорів, то ніякий конструктивний діалог неможливий.

Ми бачили вчора заяву глав країн Великої сімки про те, що Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Якщо Байдену вдасться переконати Путіна прийняти цю точку зору і почати конструктивний діалог, то тоді можливі якісь зрушення, - сказав Гармаш.

Він зазначив, що Путін не бачить сенсу йти зі сходу України, бо "зараз Росія зробила Донбас ще й майданчиком для з'ясування відносин зі США, Євросоюзом". Тому Донбас став не регіональним, а глобальним конфліктом.

Я не чекаю якихось проривних рішень, принаймні позитивних, від цієї зустрічі. Думаю, нам ще належить багато і повільно, цілеспрямовано працювати над тим, щоб Росія захотіла піти. А піде вона тоді, коли зрозуміє, що їй невигідна підтримка цього конфлікту, передусім з економічної точки зору, - додав Гармаш.

Нагадаємо, зустріч президентів США і Росії відбудеться в Женеві 16 червня 2021 року під час Європейського турне Байдена.

Читайте також наш матеріал: Байден зустрінеться з Путіним: чого чекати Україні

Читайте також

1