"Героям слава!" - виконком УАФ затвердив футбольні символи України

Національну символіку на формі української збірної з футболу одноголосно підтримали всі 45 членів УАФ
Головне
"Героям слава!" - виконком УАФ затвердив футбольні символи України
Фанати збірної України (Фото: Фейсбук)
11 Червня 2021, 12:16
читать на русском

Виконком УАФ 45-ма голосами "за"  затвердив футбольні символи України і офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні – Героям слава!"

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом "Ukraine", на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!", які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу. На всіх матчах наших збірних! Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!  - розповів Павелко.


Контекст. УЄФА на вимогу Росії заборонило гасло "Героям слава" на футболках збірної України з футболу. Організація визнала цю фразу політичною, натомість всю іншу символіку дозволили залишити. Своєю чергою в Офісі президента заявили, що вважають гасло на футболках українських гравців слушним.

Читайте також

1