Глава Держдепу США і Кулеба домовилися про військову підтримку України

Сполучені Штати Америки готові надавати Україні військову та економічну допомогу
Головне
Глава Держдепу США і Кулеба домовилися про військову підтримку України
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
2 Лютого 2021, 08:41
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з керівником Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном, який запевнив, що США надаватимуть Україні військову та економічну допомогу.

Як повідомляється на сайті Держдепу США, Блінкен у телефонній розмові з міністром закордонних справ України Кулебою підкреслив сильну двопартійну підтримку України та пріоритет, який Сполучені Штати "надають суверенітету, територіальній цілісності та євроатлантичним прагненням України".

Він пообіцяв і надалі забезпечувати серйозну економічну і військову допомогу США Україні, – йдеться у повідомленні.

Також Блінкен закликав українську владу продовжувати боротьбу з корупцією та реформування економіки.

Читайте також

Держсекретар підкреслив важливість збереження Україною прогресу в боротьбі з корупцією та в реалізації верховенства закону й економічних реформ, які зміцнять інститути України, – зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що Кулеба та Блінкен торкнулися теми пандемії коронавірусу та дипломатичного врегулювання російської агресії на сході України та у Криму.

У своєму Твіттері очільник МЗС підтвердив розмову із керівником Держдепу США.

У нашій першій розмові з Блінкеном ми підтвердили важливість стратегічного партнерства України та США, домовилися зробити його більш амбітним. У наших відносинах починається новий день. Я вдячний США за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, - написав Кулеба.


Раніше Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква розповів про основні пріоритети України у зовнішніх відносинах з США. За його словами, у президента сподіваються на підтримку США територіальної цілісності та суверенітету України, враховуючи військову допомогу.

1