Глава Міноборони назвав можливі сценарії вторгнення Росії на українські землі

Росія влаштовує провокації та загострення на Донбасі
Глава Міноборони назвав можливі сценарії вторгнення Росії на українські землі
Олексій Резніков (Фото: пресслужба Олексія Резнікова)
21 Лютого 2022, 11:21
читать на русском

Росія намагається розхитати Україну зсередини, щоб змусити до капітуляції та зміни політичного курсу. При цьому у Міністерстві оборони розповіли про можливі сценарії вторгнення РФ.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час пресбрифінгу, передає Цензор.НЕТ.

За його словами, українські військові готові до будь-яких сценаріїв дестабілізації ситуації з боку Росії. При цьому Росія не применшує загрозу з боку РФ, оскільки її рівень високий. Але влада прогнозує усі сценарії, обираючи відповідну тактику поведінки.

Серед інших ми розглядали сценарій, що РФ спробує буквально оточити військами: від Бреста до Таганрога, по суходолу, на двох морях та в тимчасово окупованому Криму. Та позначити активність на тимчасово окупованій частині Молдови, у Придністров'ї. Також очікувалось, що РФ на тлі цього влаштує загострення на сході України, - сказав міністр.

Резніков додав, що, як прогнозувалось, все це буде супроводжуватись іншими засобами тиску: кібератаками, мінуваннями цивільних об'єктів, спробами влаштувати заворушення під різними приводами.

Мета цих дій - розхитати України зсередини, щоб змусити до капітуляції, ми змінили політичний курс та відмовились ЄС та НАТО, а врешті решт втратили незалежність. Наразі цей сценарій намагаються втілити, - пояснив глава Міноборони.

Нагадаємо, що Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Україна не планує наступ на Донбасі. Він підкреслив, що у 21 столітті це призведе до жертв серед мирного населення.

Читайте також

1