Глава МВС Монастирський підтримав відставку командувача Нацгвардії Балана

Обов'язки керівника тимчасово виконуватиме генерал-лейтенант Юрій Лебідь
Важливо
Глава МВС Монастирський підтримав відставку командувача Нацгвардії Балана
Микола Балан / Фото: Національна гвардія України
27 Січня 2022, 19:54
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підтримав відставку командувача Національної гвардії Миколи Балана, пов'язану з масовим розстрілом солдатом строкової служби Артемом Рябчуком військових на території Південного машинобудівного заводу ("Південмаш") у Дніпрі.

Про це глава МВС написав на своїй сторінці у Facebook

Командувач Національної гвардії генерал-полковник Микола Балан подав рапорт про звільнення з посади. Це вчинок справжнього офіцера. Рапорт Миколи Балана мною буде підтримано і надіслано Президенту України для прийняття рішення, - зазначив він.

Крім того, Монастирський вніс подання президенту України Володимиру Зеленському про призначення виконувачем обов’язків Командувача НГУ заступника Командувача НГУ генерал-лейтенанта Юрія Лебедя.

Юрій Лебідь / Фото: ngu.gov.ua

Юрій Лебідь / Фото: ngu.gov.ua

За словами міністра, усі підрозділи Національної гвардії продовжують виконувати свої завдання в штатному режимі. Також за наказом Монастирського буде проведене вивчення умов, в яких несуть службу всі призовники строкової служби в Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Нагадаємо, вночі 27 січня 21-річний нацгвардієць з Одеської області (Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.) влаштував масову стрілянину з автомата Калашникова на території Південного машинобудівного заводу - він вбив чотирьох військових та одну цивільну особу. Ще п'ятьох людей з пораненнями доправили до лікарні.

Після розстрілу Рябчук втік, однак його вдалося затримати. Артем Рябчук під час затримання у деталях розповів подробиці вбивства. Мотивом вбивці називають "дідівщину".

1