Глава Pfizer вважає, що нинішня хвиля COVID-19 стане останньою з такою великою кількістю обмежень

Щоб люди були добре захищені від вірусу, потрібно три дози вакцини Pfizer
Глава Pfizer вважає, що нинішня хвиля COVID-19 стане останньою з такою великою кількістю обмежень
Люди, коронавірус (фото: Daily Mail)
18 Січня 2022, 05:00
читать на русском

У майбутньому через COVID-19 вже не буде таких жорстких обмежень, як при нинішніх хвилях. Але коронавірус й надалі циркулюватиме планетою.

Про це заявив генеральний директор Pfizer Inc. Альберт Бурла в інтерв'ю французькому телеканалу BFM TV, зазначивши, що нинішня хвиля COVID-19 стане останньою з такою великою кількістю обмежень.

За його словами, необхідно, аби люди отримали по три дози вакцини від Pfizer, оскільки саме тоді вони будуть добре захищені від коронавірусної інфекції.

Потім ми перейдемо до формату, який передбачає по одній дозі на рік, за винятком людей зі зниженим імунітетом, яким, можливо, потрібно буде щепитися раз на квартал. Також потрібно вакцинувати дітей, щоб захистити їх. У випадку з дітьми ефективність вакцини дуже хороша, - сказав Бурла.

Проте Бурла наголосив, що мРНК-вакцини, однією з яких є вакцина Pfizer, не слід вважати "Святим Граалем" у боротьбі проти COVID-19.

Нагадаємо, що штам "Омікрон" - не остання версія COVID-19, з якою зіткнеться світ. Американські вчені переконані, що стрімке поширення "Омікрону" практично гарантує появу нових штамів коронавірусу.

Читайте також