Голос Тищенка на записах з вимаганям грошей справжній - ЗМІ

В Україні немає технологій, які б дозволили підробити голос людини
Голос Тищенка на записах з вимаганям грошей справжній - ЗМІ
Микола Тищенко (фото: УНІАН)
25 Серпня 2023, 20:37

Обкласти даниною нелегальні кол-центри в сотні тисяч доларів щомісячно - про такі плани нардепа Тищенка стало відомо днями з оприлюднених телефонних розмов. Сам Тищенко одразу заявив, що голос не його, а численні діалоги нібито згенерувала нейромережа.

Цей абсурд спростували  фахівці-програмісти, - повідомляють ЗМІ. Адже подібні технології наразі доступні лише декільком науковцям з компанії Microsoft. І в загальному доступі вони відсутні.

Нагадаємо, днями у мережі поширили аудіозаписи, на яких нібито народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко вимагає від офісів ввійти з ним в долю та вибудував навіть певний прайс-лист - скільки буде коштувати вхід в офіси, закриття подальших справ проти них, а також "неувага" правоохоронців до "своїх" кол-центрів.

Своєю чергою, Тищенко записав відео, в якому звинуватив власників кол-центрів у підробці його голосу в аудіозаписах, які нещодавно з’явилися в мережі.

Як заявив нардеп, в Telegram-каналах масово розміщують аудіозаписи, де згенерований нейромережею голос обговорює домовленості про припинення війни з кол-центрами. Тищенко стверджує, що на аудіозаписах не його голос, а таких переговорів "ніколи не було".

Також Микола Тищенко стверджує, що представник команди Зеленського, нардеп "Слуги народу" Олег Семінський "кришує" кол-центр, який працює на РФ.

За інформацією Тищенка саме цей колл-центр збирав та передавав інформацію про роботу військових у м. Києві в урядовому кварталі та роботи ППО, про що свідчать відповідні вилучені документи, які заповнювалися також російською мовою.

Читайте також