“Голос” збирає позачергове засідання парламенту для створення ТСК у справі “вагнерівців” — депутат

На думку Костенка, тільки парламент може бути ефективним арбітром між президентом і спецслужбами у демократичній країні
Ексклюзив
“Голос” збирає позачергове засідання парламенту для створення ТСК у справі “вагнерівців” — депутат
Комітет Верховної Ради з питань безпеки та оборони
29 Вересня 2020, 12:04
читать на русском

Фракція партії “Голос” зареєструвала постанову про створення парламентської тимчасової слідчої комісії для розслідування справи “вагнерівців” та почала збір голосів за скликання позачергового засідання Верховної Ради для її ухвалення.

Про це заявив народний депутат від фракції “Голосу”, секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, повідомляє журналістка “Парламент UA” Юлія Забеліна.

Суспільство вимагає відповідей на конкретні питання: чи була державна зрада і чи можна довіряти владі? Навколо цієї теми уже дуже багато фейків. Почалась ціла інформаційна кампанія. Можливо для відволікання уваги. Журналісти публікують начебто таємну інформацію, правоохоронці викликають громадян на допити, а українське суспільство просто не розуміє кому можна вірити, - сказав депутат.

На його думку, тільки парламент може бути ефективним арбітром між президентом і спецслужбами у демократичній країні.

Хочу вас запевнити, що створення ТСК є найефективнішим способом для з’ясування істини, результатом якої має стати або спростування фейків, або звернення до правоохоронних органів. Ми бачимо, що створення ТСК гальмується, тому ми ініціюємо позачергове пленарне засідання і закликаємо всіх депутатів незалежно від політичних фракцій, незалежно від політичних сил підтримати нашу ініціативу, - додав Костенко.

Читайте також

Нагадаємо, 29 липня в санаторії під Мінськом затримали 33 найманців "ПВК Вагнера".

Однак ніяких звинувачень їм офіційно так і не висунули, а через два тижні 32 з 33 затриманих повернули до Росії.

18 серпня з’явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби. Вони ніби то понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17.

За повідомленнями, бойовикам, які воювали на Донбасі, нібито запропонували "роботу" від імені російської приватної військової компанії, щоб "виманити" їх з Росії. Під запис вони нібито розповідали про свою участь у бойових діях на Донбасі.

Також 18 серпня були оприлюднені записи, автентичність яких наразі перевірити неможливо.

За даними ЗМІ, після доповіді силовиків про спецоперацію Офісу президента, вона була зірвана, ймовірно, через витік інформації.