Голова ОАСК Вовк прокоментував ініціативу Зеленського щодо розпуску суду

Суддя Вовк вважає, що президент повівся на маніпуляції активістів
Головне
Голова ОАСК Вовк прокоментував ініціативу Зеленського щодо розпуску суду
суддя Павло Вовк (фото: Facebook)
13 Квітня 2021, 16:01
читать на русском

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк прокоментував ініціативу президента Володимира Зеленського ліквідувати ОАСК.

Свою думку Вовк висловив у дописі в соцмережі Фейсбук.

Голова ОАСК зокрема вважає, що Зеленський (досьє Володимира Зеленського), вирішивши внести законопроєкт про ліквідацію суду, піддався на провокації окремих активістів.

Друзі, на жаль, а може і на щастя, президент піддався на маніпуляції окремих "активістів" і за сумісництвом агентів іноземного впливу і вніс на розгляд парламенту законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва, - написав Вовк (досьє Павла Вовка).

На думку голови ОАСК, суд перебуває під тиском працює в атмосфері постійних негативних інформаційних кампаній і провокацій уже шість років.

Тому до цієї новини я ставлюся спокійно, - підкреслив Вовк. - Зрештою система адміністративних судів пережила вже не одну реформу. Так що нехай тепер парламент визначається згідно з регламентними процедурами.

Вовк також зазначив, що ОАСК продовжує роботу в штатному режимі згідно з вимогами законодавства.


Контекст. 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" як невідкладний. Суддям запропонують перейти до нового окружного суду, юрисдикція якого поширюватиметься на Київ та Київську область. Якщо хтось відмовиться, їх можуть звільнити.

1