Зеленський вніс до Ради законопроєкт про ліквідацію ОАСК

Таке рішення президента пов'язане з недовірою до суду та постійними скандалами
Головне
Зеленський вніс до Ради законопроєкт про ліквідацію ОАСК
Володимир Зеленський фото: Офіс президента
13 Квітня 2021, 14:15
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" як невідкладний.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проєкт якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

Зазначається, що до ОАСК суспільство втратило довіру, а суд потрапляв у чергові скандали з "плівками", корупцією пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численними сумнівними рішення.

Сьогодні я вношу до парламенту законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості, - зазначив президент.

Читайте також

За словами глави держави, досить вже сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні.

Тому Зеленський вирішив ліквідувати суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави чи реформі.

Так, стара та неефективна судова система не здатна забезпечити запит українців на справедливість. Тому поданий законопроєкт засвідчує вірність президента своїм обіцянкам щодо повного очищення судової системи, яка втратила довіру громадян України.


Контекст. У грудні минулого року президент України Володимир Зеленський розповів, що в Україні почнеться втілення "глобальної" судової реформи.

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні судова реформа буде прозорою та справедливо, а українці зможуть довіряти судам.

Читайте також

1