Голова ВАКС Танасевич зізналася, що була на вечірці з суддею Вовком - відео

Саме ВАКС розглядає справу судді Вовка та інших суддів
Важливо
Голова ВАКС Танасевич зізналася, що була на вечірці з суддею Вовком - відео
Олена Танасевич (Фото: ВАКС)
16 Січня 2021, 14:02
читать на русском

Голова Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Олена Танасевич визнала, що була на одному "неформальному заході" із підозрюваним у кримінальному провадженні головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком.

Про це Танасевич розповіла в інтерв’ю Transparency International Ukraine.

Голова ВАКС стверджує, що прийшла узгодити графік онлайн-лекцій для студентів і після розв'язання робочих питань директор вишу запропонував Танасевич взяти участь у "неформальному спілкуванні представників юридичної галузі".

Я зайшла в приміщення, побачила кілька знайомих облич, привіталася. Ми поспілкувалися на людські звичайні теми, абсолютно не пов’язані з моєю професійною діяльністю. Після чого повідомила, що мені необхідно їхати, адже вдома на мене чекає родина. Мені запропонували сказати привітання присутнім, я побажала добра, здоров’я на наступний рік усім присутнім і покинула зазначений захід, — сказала голова Антикорсуду.

Також Танасевич підтвердила, що бачила на цьому "неформальному заході" суддю Вовка (досьє Павла Вовка), але до нього не підходила і не спілкувалася. Водночас Танасевич не змогла назвати тих, з ким саме розмовляла на вечірці.

З огляду на резонанс цієї події, я утримаюсь від того, аби називати прізвища. Я привіталася з кількома своїми колегами, інших людей я особисто не знаю, — пояснила голова Антикорупційного суду.

Нагадаємо, журналісти Слідство.інфо розповіли, що Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ "Одеська юридична академія" саме того вечора, коли там розважалися зокрема голова Конституційного суду Олександр Тупицький та голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк.

Варто зазначити, що саме Антикорупційний суд розглядає справу підозрюваного судді Вовка щодо створення злочинної організації. Прикметно, що на цю ж вечірку завітали детективи НАБУ, які спробували вручити Вовку повістку на судове засідання. Суддя терміново покинув будівлю навіть не взявши верхній одяг.

Директор інституту Василь Фелик тоді сказав журналістам, що не знає про проведення суддівської вечірки на території навчального закладу. Також він плутався у деталях, коли саме приїхала голова ВАКС до навчального закладу. Директор не зміг надати фото чи відео зустрічі Танасевич із викладачами, студентами та керівництвом інституту.

На запитання, що увечері 23-го грудня на території вишу робив суддя Вовк, директор Фелик сказав, що "будь-хто може ходити територією інституту, вона відкрита для відвідувачів".

Читайте також

Танасевич одразу після виходу репортажу заперечила інформацію журналістів про те, що перед новим роком відвідувала вечірку, на якій гуляли Вовк та Тупицький.

Вже після вечірки, 6 січня ВАКС відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Напередодні суд відмовився примусово доставити на засідання суддю Вовка, який відверто ігнорує засідання у його ж справі, попри те, що на відео НАБУ зафіксовано, як детективи оголошують підозрюваному повістку про виклик, а той викидає її з автомобіля.

1