Голові КС Тупицькому повідомлення про підозру відправили поштою

Президенту направлено клопотання про відсторонення Тупицького від посади на два місяці
Важливо
Голові КС Тупицькому повідомлення про підозру відправили поштою
Олександр Тупицький (скріншот відео 24 канал)
28 Грудня 2020, 14:59
читать на русском

Офіс генерального прокурора відправив поштою повідомлення про підозру голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

В.о.генерального прокурора повідомлено про підозру Голові Конституційного Суду України у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні свідомо неправдивих показань свідка,- йдеться у повідомленні.

У зв’язку з тим, що Тупицький не з’явився на виклик до Офісу генпрокурора та не надав документів про поважні причини неявки, повідомлення про підозру відправили голові КС поштовим зв’язком.

Також сьогодні президентові України відправлено клопотання про відсторонення Тупицького від посади судді Конституційного Суду України строком на два місяці.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальних провадження щодо дій суддів Конституційного суду за "захоплення державної влади" і "злочинний вплив на державного діяча з використанням свого службового становища".

Читайте також

Голову Конституційного суду України Олександра Тупицького викликали 28 грудня до Офісу генерального прокурора для вручення підозри у підкупі та примушуванні свідків у справі ексголови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

А сьогодні, 28 грудня, голова Конституційного суду України Олександр Тупицький не прийшов до Офісу генпрокурора, куди був викликаний на 9.30 для отримання повідомлення про підозру.

1