Хакер-самоучка з Запоріжжя, який створив фейкову "Дію", стажуватиметься в Мінцифри

Хакер все одно нести кримінальну відповідальність за підробку
Хакер-самоучка з Запоріжжя, який створив фейкову "Дію", стажуватиметься в Мінцифри
Михайло Федоров, Михайло Єнін і розробник фейкової “Дії” Фото: Eugene Enin у Facebook
28 Жовтня 2021, 23:00
читать на русском

Розробника фейкової "Дії" запросили на стажування в Міністерство цифрової трансформації.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у Facebook, наголосивши, що в МВС орієнтовані будувати сервіс, а не каральний орган.

Кіберполіція швидко знайшла хакера-самоучку, який нещодавно створив фейкову "Дію". Так само швидко ми познайомили його з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Хлопцю запропонували спокутати свою провину і постажуватися в Міністерстві, - зазначив Єнін.

За його словами, 21-річний мешканець Запоріжжя все одно нестиме відповідальність по 358 статті ККУ за підробку, оскільки перед законом всі рівні.

Нагадаємо, "горе-хакер"  створив програмне забезпечення, що ідентично копіювало дизайн державного додатка "Дія". Користувачі могли купити несправжній сервіс за 100 гривень, а всі гроші приходили на особисту картку та карту його сестри.

У фейковій програмі користувачам надавалася можливість створити собі будь-який документ із представлених в офіційному програмному забезпеченні. Зокрема, користувачі могли змінити свій вік, додати будь-яке фото або підробити сертифікат про вакцинацію від Covid-19.

Читайте також

1