Poly Network запропонувала роботу хакеру, який вкрав у неї 600 млн доларів

Йому запропонували посаду головного радника з безпеки
Poly Network запропонувала роботу хакеру, який вкрав у неї 600 млн доларів
Криптовалюта Фото: RODNAE Productions з Pexels
19 Серпня 2021, 16:04
читать на русском

Хакер, який зламав платформу Poly Network і викрав криптовалюти на 600 мільйонів доларів, отримав від керівництва платформи пропозицію посісти посаду головного радника з безпеки.

Про це повідомляє  Bloomberg.

Зазначається, що керівництво Poly Network запропонувало хакеру роботу, можливість залишити собі близько 500 тисяч доларів і гарантії того, що кримінального переслідування не буде.

До того ж хакер вже повернув половину вкрадених коштів користувачам. Ще близько 235 мільйонів доларів він помістив на загальний рахунок, захищений двома ключами, необхідними для розблокування. Один з ключів був переданий PolyNetwork, а інший хакер залишив собі.


Контекст. 10 серпня хакери зламали блокчейн-платформу Poly Network та вивели з неї криптовалюти на понад 600 мільйонів доларів. Було виведено 2 858 токенів криптовалюти Ethereum (на 267 мільйонів доларів), 6 610 токенів Binance (252 мільйони доларів) та токени USDC у мережі Polygon на майже 85 мільйонів доларів.

Пізніше платформа звернулася до зловмисника з відкритим листом, в якому заявила, що від його дій постраждали "десятки тисяч" власників криптовалюти. На наступний день зловмисник почав повертати крадені токени.

За даними Reuters, співзасновник аналітичної фірми Elliptic, яка спеціалізується на блокчейн-технологіях, Том Робінсон припускає, що хакери не знайшли способів вивести викрадені активи. Тому і вирішили, що повернути їх буде безпечніше.

За даними платформи, хакери повернули 342 млн доларів криптовалюти. У них залишаються токени Ethereum на суму 258 млн доларів.

Потім Poly Network запропонувала пів мільйона доларів винагороди хакеру, але той відмовився від неї.

Читайте також