Хто очолить "Слуг народу": партійний з'їзд відбудеться 14 грудня

Олена Шуляк покине посаду голови партії. Найімовірніше, її замінить Єгор Чернєв.
Головне
Хто очолить "Слуг народу": партійний з'їзд відбудеться 14 грудня
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
8 Грудня 2023, 09:40
читать на русском

Партійний з'їзд "Слуг народу" відбудеться 14 грудня. Захід відбуватиметься онлайн. Обиратимуть нового/нову голову, достроково припинять повноваження членів Політради і визначать її кількісний склад.

Про це нашій редакції стало відомо з поінформованих джерел.

Пріоритетною на посаду голови партії залишається кандидатура Єгора Чернєва. Чернєв має британську освіту, в 2014 пішов добровольцем на фронт, є головою української делегації в парламентській асамблеї НАТО, проявив себе як різкий опонент інтересам Коломойського в ВРУ.

Однак є й інші варіанти. На керівництво партії влади претендують також нардепка Леся Забуранна, керівник фракції СН у Київраді, заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко. Також серед претендентів називають Михайла Радуцького і Олександра Качуру.

Раніше ми писали, що Олена Шуляк за кілька тижнів, найімовірніше втратить посаду голови пропрезидентської партії "Слуга народу". Причин цьому декілька: це і фактичне перебування керівної політсили в анабіозі, і неоднозначність персони самої Шуляк, яка втрапила у гучний скандал з ініційованою нею містобудівною реформою.