Олена Шуляк покине посаду голови партії "Слуга Народу"

На її місце розглядається кандидатура народного депутата від "Слуги Народа" Єгора Чернєва
Головне
Олена Шуляк покине посаду голови партії "Слуга Народу"
Олена Шуляк
4 Грудня 2023, 12:40
читать на русском

Олена Шуляк за кілька тижнів, найімовірніше втратить посаду голови пропрезидентської партії "Слуга народу". На її місце є кілька кандидатів, але все йде до того, що новим головою партії стане нардеп Єгор Чернєв.

Про це повідомляє екснардеп Ігор Мосійчук.

Чернєв має британську освіту, в 2014 пішов добровольцем на фронт, є головою української делегації в парламентській асамблеї НАТО, проявив себе як різкий опонент інтересам Коломойського в ВРУ.

Перезавантаження керівництва пропрезидентської партії "Слуга народу", яке давно назріло, може відбутися вже найближчими тижнями. Першою зміни торкнуться персони голови партії – у Олени Шуляк ще в середині листопада завершився дворічний термін повноважень. пише видання Главком.

Причин цьому декілька: це і фактичне перебування керівної політсили в анабіозі, і неоднозначність персони самої Шуляк, яка втрапила у гучний скандал з ініційованою нею містобудівною реформою.

Теоретично Шуляк може виставити свою кандидатуру на переобрання, але навряд чи буде це робити, розуміючи примарність шансів. Тож найбільш реальним видається такий сценарій: чинна лідерка під оплески оголосить про відхід від партійних справ для того, аби зосередитися на іншій ділянці роботи, а "слуги" оберуть нового керівника.

Про майбутні чистки рядів вже заговорив й сам топменеджмент "Слуги народу". Голова монобільшості Давид Арахамія в своєму нещодавньому скандальному інтерв’ю анонсував, що в майбутньому на партію чекає багато кадрових змін:

"Ми слідкуємо за всіма зараз і не робимо ніяких рухів, щоб не посилати в космос цей сигнал. Якщо ми зараз "почекрижимо" всю партію, то це буде сигналом, що ми до чогось готуємось (до виборів), і потім всі інші через велику політичну недовіру почнуть готуватися і почнуться чвари знову. Тому ми цього не робимо, але це не означає, що ми не робимо домашню роботу. Ми робимо, аналізуємо, з якими людьми хочемо йти як політична сила і з якими точно вже нікуди йти не будемо".

Про те. чому Шулк свого часу обрали головою партії, можна прочитати тут: Надійний кандидат: політолог розповів, чому Шуляк обрали головою партії "Слуга народу"

Читайте також

1