Хворий на COVID Степанов анонімно протестував гарячу лінію МОЗ

Міністр зазначив, що додзвонитися у контакт-центр було легко
Хворий на COVID Степанов анонімно протестував гарячу лінію МОЗ
Максим Степанов (фото: УНІАН)
18 Листопада 2020, 15:30
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який хворіє на коронавірус, розповів про стан свого здоров'я.

Виходячи із симптомів, у мене легкий перебіг хвороби, все терпимо. Для мене було дуже важливо пройти цей шлях як пацієнту. Одна справа, коли розбираєшся, їздиш по лікарнях і дивишся, зовсім інша - як пацієнт. Я розмовляв з контакт-центром, який ми створили, вони надали мені допомогу. У мене немає декларації з сімейним лікарем, не було в цьому необхідності, у мене дружина доктор. Вчора я дзвонив для того, щоб мені надали сімейного лікаря, зі мною вона зв'язалася, все це було анонімно. Вона мені дала всі поради, сказала, що буде мене вести, а після одужання я складу з нею декларацію, тим більше що такі зміни ми вже передбачили у постанові уряду. Принаймні у мене, в Києві, все це було досить оперативно й кваліфіковано, - розповів міністр в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте також

Степанов зазначив, що додзвонитися у контакт-центр було легко.

Я дзвонив по такому ж телефону, як і інші люди, 0-800-60-20-19. Чекав близько півтори хвилини, поки мене з'єднали з оператором. Більш того, можу сказати, що сам термін з'єднання ми постійно перевіряємо, більше ніж 4-5 хвилин ніколи не було, - сказав міністр (досьє Степанова).

Днями стало відомо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і тепер перебуває на самоізоляції вдома. Міністр розповів про плани пройти весь цей період, як звичайний пацієнт.

Степанов хоче фіксувати всі етапи й одразу, разом з командою Міністерства охорони здоров'я, шукати шляхи розв'язання проблемних питань.