Хворим важко харчуватися і пити: лікар розповів про нові симптоми COVID-19

Під час останньої хвилі менша кількість хворих втрачають відчуття нюху та смаку
Хворим важко харчуватися і пити: лікар розповів про нові симптоми COVID-19
Хвороба, температура (фото: Pexels)
30 Жовтня 2021, 04:01
читать на русском

У хворих на COVID-19 змінилися симптоми, але деякі залишились стабільними - кашель, підвищена температура, біль у м'язах, ускладнене дихання та втома.

Про це заявив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Сергій Дубров у коментарі для "Коронавірус.інфо".

Багато людей з коронавірусною хворобою почали скаржитися на сильну нудоту, через що хворим важко харчуватися і пити. Це дуже погано, оскільки для зменшення інтоксикаційного синдрому потрібно вживати багато рідини, - сказав він.

За його словами, під час останньої хвилі COVID-19 менша кількість хворих втрачають відчуття нюху та смаку, ніж було попередньо. При цьому хворі скаржаться на розлади шлунково-кишкового тракту. Як правило, такий симптом частіше зустрічається в дітей.

Також лікар розповів, що через штам "Дельта" стан пацієнтів може дуже різко погіршитися і буквально за декілька днів із відносно стабільного перейти в критичний.

Нагадаємо, що у вакцинованих від коронавірусу людей хвороба може проявлятись без симптомів, при цьому вони також можуть заражати інших людей.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус чи ГРЗ: як розпізнати хворобу у дорослих та дітей

Читайте також

1