Лікарка назвала симптом COVID-19, при появі якого потрібно звертатись до медиків

Українцям не потрібно займатись самолікування
Лікарка назвала симптом COVID-19, при появі якого потрібно звертатись до медиків
Лікарня, лікар Фото: УНІАН
28 Жовтня 2021, 18:48
читать на русском

У хворих на COVID-19 часом висока температура зберігається довгий час, а при прийомі ліків її не вдається збити. У такому випадку необхідно негайно звертатись за медичної допомогою.

Про це розповіла лікар, завідувач Центру терапії клінічної ЛШМД Львова Марта Сайко, пише ТСН.ua.

Потрібно звертатись до лікарів, якщо температура тіла не піддається корекції. Тобто хворий п'є нестероїдні протизапальні, жарознижувальні медикаменти, проте температура не спадає. Також ті хворі, в яких швидко піднімається температура тіла і вона постійно утримується, то також прошу вас звертатись до сімейного лікаря. Бо це ознака того, що йде ураження легень. І якщо з цим нічого не робити, то можуть бути великі пошкодження легеневої тканини і тоді людей госпіталізують у важкому стані. Бо пошкодження легеневої тканини призводить до того, що в хворих настає киснева недостатність. А тому ті, в кого температура зберігається більш як 5 днів - звертайтесь до лікаря, - зазначила Сайко.

Медик наголосила, що українцям не потрібно займатись самолікування. При цьому методи "народної медицини" не допомагають під час лікування COVID-19.

Не займайтесь самолікуванням. Має бути базове лікування, призначене сімейним лікарем. Не йдіть в аптеки та не купуйте антибіотики різних поколінь. Є протокол, за яким лікують COVID-19. Бо люди, які лікуються самостійно, потім потрапляють до нас із різними ускладненнями, - закликала лікарка.

Нагадаємо, що у вакцинованих від коронавірусу людей хвороба може проявлятись без симптомів, при цьому вони також можуть заражати інших людей.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус чи ГРЗ: як розпізнати хворобу у дорослих та дітей

Читайте також