Ілон Маск одним твітом обвалив акції Tesla

Акції впали на 5,5%, до 1142,4 долара за акцію
Ілон Маск одним твітом обвалив акції Tesla
Ілон Маск (фото з соцмереж)
3 Листопада 2021, 18:59
читать на русском

Мільярдер Ілон Маск у мережі оголосив, що масштабна угода з Hertz на поставку 100 тисяч електромобілів поки не підписана. Після акції Tesla впали на 5,5%.

Про це повідомляє Reuters.

Минулого тижня капіталізація Tesla перевищила 1 трлн доларів, вперше в історії компанії. Цьому сприяла інформація підписання угоди між Tesla та одним з найбільших у світі сервісів оренди автомобілів Hertz. Він мав замовити рекордну партію електромобілів - 100 тисяч одиниць (близько 4,2 млрд доларів).

Але, станом на 1 листопада, Ілон Маск повідомив, що контракт все ще не підписано. Він зазначив, що в компанії Hertz не можуть розраховувати на знижку навіть з оглядкою на рекордне замовлення. Оскільки зараз попит на Tesla набагато перевищує виробничі можливості компанії.

Після цих слів Маска акції Tesla на торгах 2 листопада впали на 5,5%, до 1142,4 долара за акцію на попередніх торгах на біржі NASDAQ. Максимальне ж падіння вартості перевищило 7%.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо про замовлення 100 тисяч електромобілів Tesla компанія Hertz. Основну частку становили б автівки Model 3, а сама угода обійшлася б компанії приблизно в 4,2 мільярда доларів.

Читайте також

1