Ілон Маск показав, як відбуватиметься колонізація Марсу (відео)

Космічний корабель багаторазового використання Starship призначений для польотів на Марс та розрахований на 100 осіб на борту
Ілон Маск показав, як відбуватиметься колонізація Марсу (відео)
Марс Фото: Рexels
11 Лютого 2022, 22:17
читать на русском

Компанія SpaceX презентувала пілотований корабель Starship, який вирушить у політ 2022 року. На презентації показали відеоролик, в якому змодельований пілотований політ Starship на Марс, а також його дозаправлення на орбіті та повернення першого ступеня Super Heavy на Землю.

Про це повідомляє engadget.

Засновник SpaceX Ілон Маск під час виступу на космодромі Starbase заявив, що новий космічний корабель Starship, призначений для польотів на Місяць та Марс, уперше досягне навколоземної орбіти цього року.

На цей час я абсолютно впевнений, що ми виведемо Starship на орбіту вже скоро цього року. Я вважаю, що Starship допоможе створити місто на Марсі та доставить близько двох тонн матеріалів із Землі, – заявив він.

Ловити ракети після повернення буде "Мехазілла" — 140-метрова вежа для обслуговування Starship з роботизованими маніпуляторами.

У ході презентації Маск також зазначив, що SpaceX зіштовхнулася з труднощами під час розробки двигунів Raptor 2 для ракети-носія Super Heavy. Він розповів, що основна причина проблем – плавлення усередині камер двигуна від сильного нагріву.

Нині компанія дуже близька до вирішення важкого завдання. До наступного місяця виробництво двигунів збільшиться до семи-восьми на тиждень, а до кінця року SpaceX щомісяця випускатиме новий Starship і ракету-носій, – сказав Маск.

Через можливі бюрократичні труднощі SpaceX запустить Starship з космодромів NASA у Флориді. Засновник SpaceX зазначає, що для цього потрібно побудувати необхідну інфраструктуру для запуску корабля, але на будівництво піде максимум пів року.

Космічний корабель багаторазового використання Starship призначений для польотів на Марс та розрахований на 100 осіб на борту. SpaceX проводила тестові польоти у межах земної атмосфери із поверненням на Землю.

Лише в одному випробуванні, яке пройшло у травні 2021 року, корабель не зруйнувався.

Нагадаємо, космічна компанія SpaceX, яка належить підприємцю Ілону Маску, завершила будівництво повноцінного прототипу Starship.

У січні американський винахідник та мільярдер Ілон Маск показав спеціальну споруду компанії SpaceX - 140-метрову конструкцію для приземлення багаторазових ракет Mechazilla.

Читайте також