Інфекціоністка розповіла, чи доведеться вакцинуватися від COVID-19 все життя

Бустерне щеплення від COVID-19 рекомендується літнім і пацієнтам з групи ризику
Інфекціоністка розповіла, чи доведеться вакцинуватися від COVID-19 все життя
Коронавірус, люди у захисних масках Фото: president.gov.ua
31 Січня 2022, 13:23
читать на русском

Бустерну дозу від COVID-19 рекомендовано літнім людям і пацієнтам з групи ризику. Завкафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця Ольга Голубовська пояснила, чи доведеться українцям отримувати щеплення на постійній основі.

Як розповіла лікарка в етері телеканалу "Україна 24", через нові препарати від COVID-19 вакцинованим людям надалі не доведеться робити щеплення все життя.

Вона сподівається, що будуть розумні рекомендації від Міністерства охорони здоров'я. Голубовська наголосила на високій заразності штаму "Омікрон", який може обходити захист, сформований в організмі людини завдяки вакцинам.

Нам обіцяли нову вакцину під нові варіанти, оскільки ці вислизають, - сказала вона.

Інфекціоністка наголосила, що все ж бустерне щеплення від COVID-19 рекомендується літнім і пацієнтам з групи ризику. А для молоді це практично не грає ніякої ролі.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призводить до госпіталізацій та вбиває людей. Тому його, як вважають експерти, не варто відносити до категорії "м'яких".

Читайте також наш матеріал"Омікрон" лютує: чи стане він домінувальним в Україні та як не захворіти 

Читайте також