Іран розпочав випробування власної вакцини від COVID-19 на людях

Вакцина вводитиметься добровольцям у віці від 18 до 50 років із негативними тестами на коронавірус
Іран розпочав випробування власної вакцини від COVID-19 на людях
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
9 Грудня 2020, 16:58

Іран оголосив про початок випробування власної вакцини проти коронавірусу на людях, зазначивши, що вона буде тестуватися на різних добровольцях у три етапи.

Про це повідомило місцеве інформагентство FARS.

Прессекретар продовольчої та лікарської організації Ірану Кіануш Джаханпур FNA зазначив, що розпочато випробування вакцини проти COVID-19, яку випробують на людях. Своєю чергою волонтери спостерігатимуть протягом місяця для вивчення результатів.

Джаханпур додав, що після ін'єкції буде перевірятися рівень антитіл та імунітету добровольців.

За його словами, на другій та третій фазах випробування на людях іранської вакцини проти коронавірусу буде перевірено більше добровольців, заявивши, що вакцина отримає необхідну ліцензію на масове виробництво, якщо вона виявиться ефективною.

Читайте також

Минулого тижня міністр охорони здоров'я Ірану Саїд Намакі висловив сподівання, що власна вакцина проти коронавірусу в країні буде готова для виробництва до весни.

Зараз прикладаються максимальні зусилля з виробництва внутрішньої вакцини за допомогою інших компаній, - заявив Намакі.

Намакі додав, що одна з таких компаній отримала ліцензію на випробування на людях, зазначивши, що якщо ці зусилля продовжаться, Іран стане одним із провідних виробників вакцин у регіоні й зможе задовольнити його потреби до весни.

У листопаді Намакі оголосив, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтвердила результати тестів на вакцину проти коронавірусу чотирьох іранських компаній, додавши, що країна розпочне фазу випробування вакцини на людях наступного тижня.

Читайте також

Нагадаємо, Велика Британія - перша країна у світі, яка почала використовувати вакцину Pfizer після того, як регулятори схвалили її використання минулого тижня.

Від 8 грудня у Британії почався так званий V-Day, тобто старт програми масової вакцинації. Очікується, що на першому етапі близько 70 медичних центрів в Британії будуть робити щеплення вакциною Pfizer/BioNTech людям старше 80 років і медикам.

90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться 

1