Італійська сторона обвинувачення оскаржила вирок у справі нацгвардійця Марківа

У справі ще досі не поставили остаточної крапки попри виправдувальний вирок
Італійська сторона обвинувачення оскаржила вирок у справі нацгвардійця Марківа
Фото: Парламент.UA
30 Березня 2021, 15:56
читать на русском

В Італії сторона обвинувачення оскаржила виправдувальний вирок українського нацгвардійця Віталія Марківа, якого у листопаді 2021 року визнали непричетним до вбивства італійського журналіста Андреа Рокеллі на Донбасі.

Про це Марків заявив під час презентації дослідження "Битва наративів: дезінформація Кремля щодо справи Віталія Марківа в Італії" у вівторок, 29 березня.

За його словами, оскільки обвинувачення оскаржило вирок, то у справі ще поки нічого не вирішено.

Вплив цієї справи ще відчувається, і буде відчуватися, поки в ній не буде поставлено остаточну крапку. Взагалі такі речі у голові не вкладалися – що це дійсно відбувається зі мною, - сказав Марків.

Читайте також


Контекст. Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Читайте більше в нашому матеріалі: Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на батьківщині  

1