Кабмін додатково виділив 490 млн грн на шкільні автобуси

Придбання автобусів здійснюється на засадах співфінансування з місцевою владою
Кабмін додатково виділив 490 млн грн на шкільні автобуси
Сидіння в автобусі (фото: Pexels)
17 Грудня 2020, 09:35
читать на русском

Кабінет Міністрів спрямував місцевим бюджетам 490 млн грн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування у 2021 році. Відповідне рішення уряд ухвалив у середу, 16 грудня 2020 року, передає Міністерство освіти й науки України.

Зазначається, що кошти на автобуси виділені з 161,9 млн грн резерву освітньої субвенції та перерозподілу залишків за окремими бюджетними програмами МОН у сумі 328,1 млн грн.

Рішення має на меті забезпечити заклади загальної середньої освіти шкільними автобусами, зокрема – обладнаними місцями для дітей з особливими освітніми потребами, для перевезення дітей та педагогічних працівників, що проживають у сільській місцевості, – зазначив очільник МОН Сергій Шкарлет (досьє Шкарлета).

Читайте також

Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування з місцевими бюджетами:

  • Не менш як 30% – для закладів, що фінансуються з обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила понад 40 тис. осіб;
  • Не менш як 10% – для закладів, що фінансуються з бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила менше за 40 тис. осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад;
  • Не менш як 5% – для закладів, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

Придбання автобусів здійснюватиметься в певному порядку. Наразі в пріоритеті заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти не менш як 200 осіб,  а також ті, які будуть утворені протягом 2021 року. Потім школи з кількістю учнів 100 та більше.

Нагадаємо, що 15 грудня народні депутати ухвалили головний кошторис країни на 2021 рік.

Більше читайте в нашому матеріалі: Блиск і злидні бюджету 2021: чи життєздатний новий український кошторис

1