Кабмін пропонує Раді заморозити комунальні тарифи на період воєнного стану

У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі
Головне
Кабмін пропонує Раді заморозити комунальні тарифи на період воєнного стану
Купюри, гривня, комуналка Фото: УНІАН
10 Травня 2022, 22:37
читать на русском

Кабмін на засіданні 10 травня ухвалив законопроєкти, які пропонують запровадити на період воєнного часу і 6 місяців після його завершення мораторій на підвищення тарифів на тепло, гарячу воду, газ та його розподіл для всіх категорій споживачів.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

У законопроєктах будуть визначені компенсаторні механізми, які дозволять утримувати належний рівень інфраструктури та її відновлення.

Шмигаль зазначив, що уряд подасть до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану і 6 місяців після його завершення.

Тарифи на газ і його розподіл, а також на тепло і гарячу воду не зростатимуть. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі, – розповів прем’єр.

Водночас представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук уточнив, що затверджені урядом законопроєкти пропонують встановити заборону на підвищення тарифів на теплопостачання, послуги з розподілу газу та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів.

Ціна на природний газ для побутових споживачів не підлягає збільшенню від ціни, яка застосовувалася станом на 24.02.2022. Пропонується заборонити постачальникам природного газу здійснювати будь-які дії з примусу побутового споживача до оплати заборгованості, – пояснив Мельничук.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для забезпечення потреб українців вистачить власного газу.

Читайте також