Кличко сказав, чи зростуть тарифи на тепло та гарячу воду в Києві

До 31 травня ціни не зміняться
Головне
Кличко сказав, чи зростуть тарифи на тепло та гарячу воду в Києві
Купюри, гривня, вода Фото: УНІАН
20 Квітня 2022, 21:36
читать на русском

Влада Києва ухвалила рішення щодо тарифів на тепло та гарячу воду.

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, "в умовах воєнного стану, коли люди опинились у складному фінансовому становищі, ми ухвалили важливе рішення щодо надання комунальних послуг в столиці".

Це рішення забезпечить застосування до 31 травня тарифів на гарячу воду та теплову енергію для її приготування на рівні минулого опалювального сезону. Тобто, ми подовжимо дію цих тарифів, не підвищуючи їх, - написав мер у телеграмі.

За його словами, у столиці вдалося стримати тарифи на тепло і гарячу воду в опалювальному сезоні 2021-2022 років - попри значне зростання витрат на виробництво цих послуг.

Тож сьогодні, в складних для держави і людей умовах, місто продовжує стримувати тарифи. Подальше корегування вартості буде залежати від ціни на газ, що встановлять на рівні держави. Сьогодні ж ми робимо те, що можемо і те, що залежить від нас, - додав він (досьє Віталія Кличка).

Нагадаємо, вартість гарячої води в Києві становить 97,89 грн за кубометр. Після закінчення опалювального сезону вона мала збільшитись до 119,83 грн.

З 1 січня в Україні тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зросли до 30,38 грн за кубометр. Також Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи на розподіл газу з 1 січня 2022 року.

Читайте також