Кабмін визначив, хто буде інвестиційною нянею в Україні

Інвестиційним супроводом проєктів займатиметься UkraineInvest
Головне
Кабмін визначив, хто буде інвестиційною нянею в Україні
Олігарх (Фото: pexels)
17 Лютого 2021, 15:07
читать на русском

Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest допомагатиме інвесторам в Україні від старту проєкту й протягом усього часу його реалізації.

Про це у своєму телеграм-каналі написав прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Уряд сьогодні виконав свою частину роботи для того, аби закон запрацював — визначив спеціальну уповноважену установу. Паралельно з іншими інструментами, такими як концесії, успішні кейси з приватизації, індустріальні парки та інші — це дійсно сприятиме відновленню інвестиційної активності в країні, - розповів глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Як відомо, нещодавно президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав фундаментальний для поліпшення інвестиційного клімату закон про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

Читайте також

Що регулює цей закон:

  • визначає організаційні, правові та фінансові засади державної підтримки інвестпроєктів зі значними інвестиціями (20+ млн євро, 80+ робочих місць; 115+ % від середньої зарплати у галузі/регіоні);
  • передбачає ряд пільг для таких інвесторів та закріплює статус держустанови, до складу якої входять інвестиційні менеджери ("інвест-няні");
  • обсяг держпідтримки не може бути більше 30% від суми інвестицій у проєкт, а строк його реалізації – до 5 років;
  • під дію Закону не потраплять компанії, що мають заборгованість зі сплати обов’язкових платежів на суму понад 10 мінімальних зарплат.
1