Кабмін затвердив економічну стратегію до 2030 року

Стратегія враховує діджиталізацію, "зелений" курс
Кабмін затвердив економічну стратегію до 2030 року
Кабінет Міністрів України (фото: Парламент UA)
3 Березня 2021, 15:49
читать на русском

Кабінет міністрів України затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.

Національна економічна стратегія-2030 — це комплексний документ, який має привести України до клубу розвинених та успішних держав. Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців, чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України, — зазначив він.

За його словами, документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг.

Читайте також

Також стратегія враховує важливі наскрізні напрямки - діджиталізацію, "зелений" курс, розвиток підприємництва і збалансований регіональний розвиток. Серед принципів, на яких будується стратегія - європейська та євроатлантична інтеграція.

Нагадаємо, що головними перешкодами для зростання малого та середнього бізнесу, на думку підприємців, є місцева корупція, зарегульованість, недостатній попит на продукцію, брак фінансових ресурсів та високе податкове навантаження.