Кадрові зміни в уряді: політолог вважає, що міністри позбуваються посад через зв'язки з Разумковим

Ротації в Кабміні експерт назвав свідченням зміни балансу сил
Ексклюзив
Кадрові зміни в уряді: політолог вважає, що міністри позбуваються посад через зв'язки з Разумковим
Оксана Маркарова – міністра фінансів в уряді Олексія Гончарука (фото: https://www.facebook.com/oksana.markarova)
2 Листопада 2021, 12:07
читать на русском

Масові зміни міністрів в уряді Шмигаля можуть бути пов'язані з відставкою голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Парламент.UA висловив політолог Микола Спірідонов.

На його думку, ротації в Кабміні - це насамперед свідчення зміни балансу сил: одні групи втрачають вплив, інші - набирають.

Група впливу Ахметова зараз просіла і його люди втрачають вплив. Не секрет, що і Разумков (Дмитро Разумков - ексголова ВРУ - ред.) мав вплив на деяких міністрів та мав з ними приязні стосунки. Тому навіть за підозрою, що людина може товаришувати з Разумковим, її можуть викинути з Кабінету міністрів. Натомість нічого не втрачає Пінчук. Попри всі своєї проблеми, люди Фірташа також продовжують працювати. Певні позиції зберігає і Коломойський, - зазначив Спірідонов.

Нагадаємо, цього тижня, як тільки Верховна Рада повернулася до пленарних засідань, міністри почали масово писати заяви про звільнення. 1 листопада від посад відмовилися віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков. 2 листопада до них приєднався перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що 3 та 4 листопада парламент розгляне низку кадрових питань в уряді. Очікується, що у відставку відправлять міністра оборони Андрія Тарана, аби його місце посів Олексій Резніков.

Читайте також