Кандидат у мери Харкова: юристи вважають популізмом питання Зеленського про довічне для корупціонерів

Ярославський наголошує, що законодавство України не обмежене рамками виключно українського законодавства
Кандидат у мери Харкова: юристи вважають популізмом питання Зеленського про довічне для корупціонерів
Президент України Володимир Зеленський (фото: з відкритих джерел)

Кандидат на посаду Харківського міського голови, самовисуванець Денис Ярославський заявив, що чимало юристів вважають “чистим популізмом” питання про довічне ув’язнення за корупційні злочини в особливо великих масштабах, з анонсованого президентом Володимиром Зеленським опитування у день виборів 25 жовтня.

Про це він сказав в інтерв’ю Парламент.UA.

Дурниця це все. Ніхто ніколи в житті не прийме такий закон. Законодавство України не обмежене рамками виключно українського законодавства. Є ще ЄСПЛ, є ще Венеціанська комісія, які калібрують якісь такі складні закони. Закон прийнятий Верховною Радою, буде оскаржений у вищих інстанціях європейської спільноти, а де ви в Європі бачили довічне за корупцію? І це не найголовніше. Найголовніше - у нас би хоча б звичайні терміни давали за корупцію. У нас і цього немає. Які там довічні? - наголосив самовисуванець.

Читайте також

Ярославський також зазначив, що він часто критикує тих, хто робить дурниці. Наприклад, закон про гральний бізнес ухвалений неправильно, хоч задумка гарна.

Читайте більше в інтерв'ю Ярославського для "Парламент UA"

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Водночас президент не сказав, про які 5 важливих питань іде мова, але пообіцяв озвучити відповідну інформацію трохи згодом.

Своєю чергою, у Центральній виборчій комісії запевнили, що не долучатимуться до проведення опитування, яке президент України Володимир Зеленський анонсував на день виборів - 25 жовтня.

Крім того, співкоординаторка всеукраїнської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська вважає, що опитування на дільницях може бути розцінено, як втручання у вибори, а також немає законних підстав для організації опитування в приміщенні для голосування.

1