Карантин через коронавірус триватиме до кінця року - лікар

Інфекціоніст вважає локдаун дієвим методом у боротьбі з COVID
Важливо
Карантин через коронавірус триватиме до кінця року - лікар
Коронавірус (фото: Pexels)
4 Січня 2021, 17:00
читать на русском

Карантин через епідемію коронавірусу триватиме до кінця 2021 року.

Про це заявив лікар-інфекціоніст Андрій Алфьоров в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами те, що з карантину до 2022 року почнуть виходити в усьому світі після старту масової вакцинації від коронавірусу, більш схоже на фантастику.

Вакцина — це не стовідсоткова гарантія від того, що людина не захворіє. А по-друге, далеко не завжди перенесене захворювання є гарантією того, що імунітет є на все життя. Не такий вже швидкий цей процес вакцинації та придбання імунітету. Локдаун у плані поширення інфекційного процесу — це позитивний фактор, він все одно буде ефективний, — сказав він.

Читайте також

Алфьоров розповів також про вакцину, яку Україна збирається закуповувати в Китаї.

За його словами, у кожної вакцини дві основні характеристики — це ефективність і безпека. Що стосується китайської вакцини — за результатами різних досліджень її ефективність трохи більше ніж 50%, до 90% ледве дотягує.

І якщо є можливість вибирати, то потрібно вибирати кращу вакцину. Сподіватися на програму COVAX поки не варто, не така вже й велика ефективність вакцини, що поставляється за цією програмою... А якщо вдасться отримати китайську вакцину — то це отримати те, що маємо, — сказав він.

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що не планують скасовувати майбутній січневий локдаун попри зниження захворюваності на COVID-19.

Попри зменшення офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, за прогнозами відомства після новорічних свят відбудеться збільшення кількості COVID-хворих.

Читайте також наш матеріал: З рідними, у горах або під ковдрою вдома: як відзначити свята у локдаун