Карантинні обмеження допоможуть Україні пережити зиму - МОЗ

Але цей період буде дуже суворим
Карантинні обмеження допоможуть Україні пережити зиму - МОЗ
Максим Степанов / Facebook
18 Листопада 2020, 21:26
читать на русском

Карантинні обмеження допоможуть Україні легше пережити зимовий період. Але пандемія коронавірусу зробить зиму для країни дуже важкою.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) в інтерв'ю Reuters.

Він зазначив, що поточні обмеження, введені урядом, дозволять хоча б залишити приріст випадків зараження коронавірусом на поточному рівні та уникнути його зростання.

Читайте також

Ці заходи допоможуть Україні пережити важкий період, найважчу зиму. Цей період, на мій погляд, буде дуже суворим з точки зору захворюваності та кількості тяжкохворих, - сказав Степанов.

Міністр також відзначив "хвилюючу" тенденцію збільшення захворюваності COVID-19 серед людей молодше 40 років.

Нагадаємо, 16 листопада в Україні почав діяти загальнонаціональний помаранчевий рівень карантину, обмеження стали єдиними для всіх областей держави.

Згідно з встановленим помаранчевим рівнем небезпеки, в Україні заборонено:

  • масові заходи за участі понад 20 людей, заповнюваність понад 50% місць в театрах і кінотеатрах, громадському транспорті; робота дискотек, закладів харчування з організацією дозвілля, робота після 22:00 до 7:00 ресторанів і кафе; планових госпіталізацій.
  • перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, передбачену технічною характеристикою транспортного засобу.
  • розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування можливо лише на відстані менше ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками і не більше 4 людей за столом без урахування дітей у віці до 18 років.

Рекомендується час для пенсіонерів. Він буде чинним від 10:00 до 12:00 на об'єктах торгівлі, в органах влади тощо.