Керівництво КНУ ім. Шевченка отримало 15 млн грн і зробило фіктивний ремонт, — ЗМІ

Також зафіксовані зловживання на ремонтах бомбосховищ
Керівництво КНУ ім. Шевченка отримало 15 млн грн і зробило фіктивний ремонт, — ЗМІ
КНУ Шевченка
19 Вересня 2023, 12:13
читать на русском

Київський національний університет ім. Шевченка потрапив у фінансовий скандал, коли 15 млн гривень, виділені на ремонт після обстрілів, зникли. Замість необхідних відновлювальних робіт, керівництво університету та підрядника звинуватили у фіктивних витратах.

Про це йдеться у повідомленні ЗМІ.

Минулого року КНУ ім. Шевченка зазнав пошкоджень під час обстрілів, і уряд виділив значну суму - 15 млн гривень - для відновлення приміщень. Однак за даними інсайдерів, ці кошти були витрачені не за призначенням, натомість було здійснено фіктивний ремонт.

Один з прикладів такого ремонту - заміна вікон у "червоному корпусі", хоча ці вікна не були пошкоджені. Також вікна на КПП №1 по вулиці Володимирська,60, а також на факультеті інформаційних технологій замінені не були.

Поінформовані джерела повідомляють, що договори підписував проректор КНУ з науково-педагогічної та адміністративно-господарської роботи Олег Федевич. Адміністрація КНУ Шевченка вступила у змову з ТОВ Легалстрой 1.

Крім того, зафіксовані зловживання на ремонтах бомбосховищ. На укриттях у гуртожитках на Лобановського, 3 та Мірошниченко, 5 адміністрація КНУ нажилася на 1 млн грн. Те, що там зроблено, на ремонт взагалі не схоже.

Нагадаємо, причетні до корупції в Києві чиновники регулярно виїжджають з України під час війни. Якщо мер столиці – посада публічна, і його перетини кордону, які щоразу висвітлюються, є бодай чимось обґрунтованими, то його заступники і голови КП взагалі не мали б у такий час покидати Україну. Але ж їздять – і неодноразово.

Читайте також

1