Керівництво "Нафтогазу" звільнили через збитки в 11 млрд грн - Зеленський

Уряд як головний акціонер ухвалив рішення змінити керівництво
Керівництво "Нафтогазу" звільнили через збитки в 11 млрд грн - Зеленський
Нафтогаз (фото: УНІАН)
20 Травня 2021, 13:32
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що керівництво "Нафтогазу" звільнили через колосальні збитки в 11 млрд грн.

Ситуацію з "Нафтогазом" Зеленський прокоментував під час пресконференції журналістам 20 травня.

Попри корпоративну реформу, у компанії є керівник — уряд України. "Нафтогаз" повинен наповнювати бюджет, згідно з їхніми обіцянками й планами роботи. НАК "Нафтогаз" показала мінус 11 млрд грн у цьому році, - сказав він.

За його словами, уряд як головний акціонер ухвалив рішення змінити керівництво. І сьогодні поставлена задача, щоб збитків в 11 млрд не було. Він впевнений, що українці зможуть це побачити.

Зеленський наголосив, що за гроші українців підприємство лобіювало інтереси топменеджерів через замовні матеріали ЗМІ, зокрема в Telegram-каналах.


Контекст. 28 квітня Кабінет Міністрів України звільнив Андрія Коболєва з посади голови Правління НАК "Нафтогаз" і призначив на його місце Юрія Вітренка, котрий раніше звільнився з "Нафтогазу" саме через конфлікт з Коболєвим. Крім того, це звільнення відбулось із порушенням законодавства, хоча і теоретично має піти на користь державній компанії.

19 травня під час засідання Кабінету міністрів було переобрано п'ятьох членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" терміном до одного року.

Читайте також наш матеріал: Що відбулось у "Нафтогазі" та Міненерго і як це вплине на майбутнє НАК

Читайте також

1