Київ посилює карантин: Кличко сказав, що заборонять та закриють

Суворіші обмеження почнуть діяти 5 квітня
Головне
Київ посилює карантин: Кличко сказав, що заборонять та закриють
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
31 Березня 2021, 15:43
читать на русском

У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запроваджує більш суворі обмеження.

Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Телеграм-каналі.

Київ запроваджує більш суворі обмеження. В нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня. З понеділка, 5 квітня, столиця закриває всі школи та дитячі садочки, - заявив Кличко.

Карантин Фото: КМДА

За його словами, увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Читайте також

  • Керівники ж установ, підприємств, закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надати відпустки.
  • Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на винос чи доставку. Як, власне, повинні працювати з 20 березня.
  • Продуктові ярмарки ми припиняємо з 1 квітня.

Мер закликав правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами.

Обмеження діятимуть, як мінімум, до 16 квітня.

Сподіваюся, це допоможе нам збити хвилю стрімкого розповсюдження вірусу. І не допустити трагічних наслідків, - додав мер.


Контекст. 20 березня київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу. Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - до 9 квітня. До того ж столиця, відповідно до переліку карантинних зон, входить до "червоної".

Громадський транспорт у Києві як наземний, так і метрополітен донині працював у звичайному режимі. Він курсує з наповненістю не більше 50 відсотків місць.

30 березня у Києві заявили про скасування міських ярмарків.