Київ знову "трусять": прокуратура звинувачує посадовців Подільської РДА у розкраданні грошей

Вони спричинили Києву збитків на понад 800 тис. грн.
Київ знову "трусять": прокуратура звинувачує посадовців Подільської РДА у розкраданні грошей
Подільська РДА Фото: Київська міська прокуратура
21 Травня 2021, 14:04
читать на русском

Прокуратура Києва повідомила про підозру у привласненні бюджетних коштів організованій групі з-поміж керівників Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідством встановлено, що з метою систематичного заволодіння бюджетними коштами під час ремонту навчальних закладів Подільського району Києва, начальник управління освіти адміністрації створив та очолив організовану злочинну групу осіб, до складу якої увійшли начальник групи централізованого господарського обслуговування закладів освіти, керівник підрядного підприємства та інші на цей час ще не встановлені особи.

У подальшому начальник управління освіти РДА забезпечив укладення з підконтрольною підрядною організацією низки договорів щодо виконання робіт з ремонту інженерних мереж та приміщення Інклюзивно-ресурсного центру №7, фасаду та покрівлі Гімназії №19 "Межигірська" тощо. Після чого, без фактичного виконання робіт у повному обсязі, між управлінням освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації та підрядним підприємством в період листопада-грудня 2020 року підписано акти виконаних робіт та здійснено оплату з міського бюджету, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до висновків судових будівельно-технічних експертиз територіальній громаді міста спричинено збитки на загальну суму понад 800 тис. грн.

У межах кримінального провадження двом вищезгаданим службовим особам Подільської РДА та підряднику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

Контекст. 12 травня Київська міська прокуратура повідомила про проведення обшуків у декількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах одразу за шістьма не пов’язаними між собою кримінальними справами.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

Читайте також

1