Китайські вчені створили робота для збору сміття у космосі

Він буде збирати уламки супутників
Китайські вчені створили робота для збору сміття у космосі
Космос, планета (фото: Pinterests)
6 Лютого 2021, 03:02
читать на русском
Китайські вчені створили робота, який здатний ефективно збирати космічне сміття та самостійно відновлювати власну форму після деформації зовнішніми силами.

Про це повідомляє видання Сіньхуа.

Дослідники з Тяньцзіньського університету розробили роботизований маніпулятор, придатний для використання для пошуку й збору уламків супутників та іншої космічної техніки, що кружляє на орбіті Землі, - йдеться у матеріалі.

Читайте також

Зазначається, що створений маніпулятор нагадує кінцівку восьминога або хобот слона, й складається із "хребта", зробленого із дуже гнучкого сплаву нікелю та титану, спроможного самостійно відновлювати власну форму після деформації зовнішніми силами. Пристрій також обладнано камерою та механізмом захоплення.

Робот може також використовуватися під час небезпечних операцій, таких як обшук місць природних катаклізмів та ремонт двигунів на промислових об’єктах з обмеженим простором.

До того ж розробники маніпулятора співпрацюють із китайським аерокосмічним дослідницьким інститутом над організацією його наземних випробувань.

Нагадаємо, що вчені NASA спільно з Лабораторією реактивного руху Каліфорнійського технологічного інституту працюють над розробкою собак-роботів для досліджень Марсу.

Mars Dogs використовуватимуться для автономної навігації по перетнутій місцевості і підземним печерам Червоної планети.

1