Киву можуть відправити на повторний захист дисертації

Повторний захист відбувається у спецраді іншого вишу
Киву можуть відправити на повторний захист дисертації
Народний депутат Ілля Кива (Фото: УНІАН)
17 Травня 2021, 22:00
читать на русском

Кандидатська дисертація нардепа ОПЗЖ Іллі Киви може бути відправлена на глибинну перевірку та на повторний захист.

Про це заявив радник глави МВС Володимир Мартиненко, пише "Обозреватель".

З огляду на великий суспільний резонанс, я припускаю, що експертна рада відправить роботу Киви на повторну експертизу, тобто на повторний захист, - зазначив радник міністра.

Згідно з порядком присвоєння наукових ступенів, якщо під час написання експертного висновку виникають сумніви, то роботу направляють на повторну експертизу. Повторний захист відбувається у спецраді якогось іншого вишу.

Чи зможе Ілля Кива довести, що то його робота, що він в цьому розбирається, що там є наукові статті – це буде вже з’ясовано в результаті цієї глибинної перевірки. Але в мене є сумніви, що внаслідок всіх цих процесів Ілля Кива отримає наукове звання "кандидат наук", – додав Мартиненко.

Говорячи про дисертацію Киви, він зауважив, що напрацювання, викладені в ній, можуть "не зовсім відповідати дійсності". Зокрема, йдеться про впровадження результатів наукових досліджень на підприємствах, в законотворчій і викладацькій діяльності.

Мартиненко пояснив, що дисертація потрапляє до спецради після проведення усіх експертиз, а отже, спецраду не слід звинувачувати у спотворенні фактів.

Часто ми намагаємося звинуватити членів цієї спецради в тому, що вони щось спотворили, але насправді їм приходить якийсь пакет документів. Вони не перевіряють, наскільки ці документи є правдивими, – пояснив він.

Читайте також

Своєю чергою Кива назвав трутнем радника Авакова, який прогнозує його повторний захист дисертації.

Раніше я тебе не помічав, таких трутнів під МВС багато лазить, а тепер мені доведеться завжди тобі допомагати, - написав Кива в коментарях в соцмережах.


Контекст. 26 квітня Ілля Кива (досьє Іллі Киви) зі скандалом захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, проте не міг навіть відповісти на просте питання, що він має на увазі під "демократичним євроінтегрованим державним апаратом".  Нардеп пообіцяв дати відповідь в наступній своїй дисертації.

Журналіст-розслідувач Данило Мокрик, зокрема, оприлюднив факти, які свідчать про підробку даних і документів у дисертації Киви.

Більше читайте у нашому матеріалі: Науковці, які підтримали дисертацію Киви "одноголосно": хто вони.

1