В інституті, де захищався Кива, визнали, що він порушив закон

Нардеп від ОПЗЖ порушив вимогу щодо відкритого публічного захисту дисертації
В інституті, де захищався Кива, визнали, що він порушив закон
Народний депутат Ілля Кива (фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 20:03
читать на русском

В Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості України, де захищався народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, визнали, що попри вимогу до відкритості захисту дисертації, помічники нардепа організували "акредитацію" для ЗМІ, а охорона вишу не перешкоджала "тітушкам".

Про це керівник центру медіакомунікацій інституту Юрій Нестеряк повідомив у коментарі виданню Українська правда.

Ніякі служби дисертанта нам завчасно нічого не повідомляли (про присутність "охорони" Киви – ред.). Вони прийшли, як прийшли, при чому люди приходили в різний час. Ми достатньо маленький інститут, у нас немає служб, щоб це все відстежувати, - розповів представник вишу.

Нестеряк зауважив, що помічниця депутата у приватній бесіді повідомила, що вони проводили якусь акредитацію для ЗМІ.

Якщо б це робив інститут, це мало бути на офіційному сайті, з телефонами, мейлами і т.д. До нашого відома ніхто (це не доводив – ред.). Я про це дізнався вранці. Виявляється, що десь відбувалась якась акредитація (поки журналісти не викликали поліцію, у будівлю впускали лише ЗМІ з невідомого "списку"), - продовжив посадовець.

Бездіяльність своєї охорони в Інституті пояснили тим, щоб це наймана організація, а не свої працівники – "вони охороняють наші приміщення за угодою, тому вони і не втручалися".

Чесно кажучи, я їм повідомляв – рєбята, нічим добрим це не закінчиться. Бо є реальна норма – перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Все, що я міг сказати, я сказав. Апелюйте або до самого дисертанта, або до його якихось офіційних служб. Якісь люди називались його помічниками, офіційними помічниками – я їх не знаю, як і Іллю Киву,- підсумував Нестеряк.


Контекст. 26 квітня Ілля Кива (досьє Іллі Киви) зі скандалом захистив кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, проте не міг навіть відповісти на просте питання, що він має на увазі під "демократичним євроінтегрованим державним апаратом".  Нардеп пообіцяв дати відповідь в наступній своїй дисертації.

Читайте також

Журналіст-розслідувач Данило Мокрик, зокрема, оприлюднив факти, які свідчать про підробку даних і документів у дисертації Киви.

Більше читайте у нашому матеріалі: Науковці, які підтримали дисертацію Киви "одноголосно": хто вони.

1