Кличко запросив Ткаченка і Вигівського на засідання Київради: яка причина

Запрошення відбулись через численні звернення депутатів Київради
Кличко запросив Ткаченка і Вигівського на засідання Київради: яка причина
Віталій Кличко (фото: Facebook)
30 Серпня 2021, 14:33
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко запросив міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Івана Вигівського на пленарне засідання II сесії Київської міської ради ІХ скликання, яке відбудеться 31 серпня.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Відповідні листи від імені Київського міського голови Віталія Кличка були направлені до Міністерства культури та інформаційної політики України і Головного управління Національної поліції у м. Києві, - йдеться у повідомленні.

У листах зазначається, що керівників органів держвлади запрошено відповідно до статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та у зв'язку із численними зверненнями депутатів Київради.

Зокрема Ткаченка запрошено для заслуховування інформації про діяльність у сфері охорони культурної спадщини у місті Києві, а Івана Вигівського – з метою заслуховування інформації про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки та порядку та результати діяльності у Києві.

Фото: kmr.gov.ua

Фото: kmr.gov.ua

Нагадаємо, що 20 серпня мера Києва Віталія Кличка запросили на засідання Ради нацбезпеки та оборони України, але приїхати він не зміг. Як розповів міський голова, запрошення надійшло за дві з половиною години до його початку. У цей час він перебував в робочій поїздці у Чернігівській області.

За словами прессекретаря президента Сергія Никифорова, причиною запрошення став "розвал архітектурної спадщини Києва".

У нас архітектурна спадщина Києва розчиняється на очах. Деякі пам'ятки архітектури кияни встигають відбити, деякі ні, - сказав Никифоров.

При цьому секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що про відставку Кличка не йшлося, оскільки це повноваження Кабміну. Планували на засіданні РНБО обговорювати загальну ситуацію в Києві, зокрема з водогоном.

Читайте також

1